Novice

Aktualne novice iz sveta brezpapirnega poslovanja, obvestila o novih storitvah, razširjenih zmogljivostih in drugih spremembah v Mikrocopu, najave naših dogodkov in vabila k sodelovanju v raziskavah, anketah in na delavnicah ...

  17. 10. 2019

Uspešna digitalizacija vedno temelji na ljudeh

Na 16. poslovni IT konferenci Mikrocopa v Kongresnem centru Brdo smo se osredotočili na informacijski kaos in ključne, pogosto spregledane gradnike digitalizacije poslovanja, ki odločujoče vplivajo na izkoristek našega digitalnega potenciala. Nastopili so navdušujoči govorci, ki so predstavili izvrstne zgodbe, odlične ideje in rešitve za digitalno prihodnost. Vsi so se strinjali, da so ključnega pomena za uspešno digitalizacijo poslovanja zavzeti zaposleni, agilnost poslovanja, podpora vodstva in pravi partner.

Več

  10. 09. 2019

Rezervirajte si čas za poslovno IT konferenco Mikrocopa

Digitalizacija poslovanja je kot sestavljanje tangrama – da bi prišli od informacijskega kaosa do realizacije cilja, moramo uporabiti vse dele. Po ideje in rešitve pridite na poslovno IT konferenco Mikrocopa 15. oktobra, kjer bodo resnične študije primerov in primere dobrih praks podali odločevalci in strokovnjaki iz bančništva, zdravstva in drugih dejavnosti.

Več

  20. 08. 2019

Postali smo člani Foruma za digitalno družbo

V mesecu avgustu smo se pridružili Forumu za digitalno družbo, ki je vodilni slovenski »think tank« na področju interneta in digitalne družbe. Skupaj želimo izkoristiti priložnosti in izzive, ki jih prinaša digitalna prihodnost. 

Več

  02. 08. 2019

Znanje o rešitvi Kofax Transformation smo potrdili tudi s certifikatom

Na področju zajema dokumentov in podatkov sodelujemo z najboljšimi partnerji in svetovno priznanimi proizvajalci skenerjev in programske opreme. Med njimi je tudi podjetje Kofax, ki je vodilni ponudnik opreme in rešitev za zajem in obdelavo dokumentov.

Več

  22. 07. 2019

Z uspešno presojo sistema vodenja kakovosti in varovanja informacij potrjujemo zavezanost kakovosti in varnosti

V Mikrocopu redno in celovito skrbimo za informacijsko varnost in redno nadgrajujemo nadzorne mehanizme, s katerimi zagotavljamo visoko kakovost in varnost svojih rešitev.

Več

  14. 06. 2019

Udeležili smo se kongresa WeAreDevelopers 2019

Berlin, 6. – 7. junij 2019 – Tudi letos smo se udeležili kongresa WeAreDevelopers, največje razvijalske konference na svetu. Dogodka, ki je letos prvič potekal v Berlinu se je udeležilo preko 10.000 razvijalcev in IT strokovnjakov iz celega sveta.

Več

  12. 06. 2019

Organizirali smo 2. gorsko kolesarjenje na Športnih igrah bančnikov

Tudi letos smo v okviru Športnih iger bančnikov Slovenije organizirali tekmovanje v gorskem kolesarjenju. Tekmovanja po Porečanki se je udeležilo 57 udeležencev iz devetih bank, DUTB, Bankarta, Halcoma in Mikrocopa.

Več

  06. 06. 2019

Mikrocop izbran med 3 finaliste za nagrado nemškega gospodarstva 2019

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je podelila Nagrado nemškega gospodarstva. Med tremi finalisti smo se poleg Plastike Skaza in Henkel Maribor znašli tudi mi, slovenska skupina 150 strokovnjakov za digitalizacijo iz podjetja Mikrocop.

Več

  16. 05. 2019

Podpisali smo Listino raznolikosti Slovenije 2018

V maju smo v Mikrocopu pristopili k podpisu Listine raznolikosti Slovenije 2018. Listina raznolikosti je dokument, ki je sestavljen iz načel, ki jim podjetje v svojem delovanju sledi z namenom promocije raznolikosti, nediskriminacije in enakih možnosti na delovnem mestu.

Več

  12. 04. 2019

Rešitev, ki zazna mobilne naprave v bližini, iz študentskih rok

Mednarodno študentsko tekmovanje EESTech Challenge 2019 hackathon je v preteklem vikendu združilo študente na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Pomerili so se v reševanju razpisanih izzivov na področju interneta stvari (IoT). Na Mikrocopovem izzivu so iskali rešitev za zaznavo mobilne naprave v bližini.

Več

  04. 04. 2019

Sklenili smo novo partnerstvo v Severni Makedoniji

V skladu z našimi strateškimi usmeritvami in vizijo smo s podjetjem Inbox – Archive and Data Center iz Severne Makedonije sklenili strateško partnerstvo, preko katerega smo vstopili na makedonski trg. Zmogljivosti digitalne platforme InDoc EDGE, ki združuje zmogljivosti sistemov upravljanja dokumentov, poslovnih procesov in elektronske hrambe, bodo na makedonskem trgu tržili pod lastno blagovno znamko.

Več

  03. 04. 2019

Spoznajte, kdo smo Mikrocopovci

Že 42 let uresničujemo naše poslanstvo in podjetjem pomagamo na poti do brezpapirnega poslovanja. Vrhunski strokovnjaki, najboljše prakse na področju digitalizacije, izkušnje in pogum, da ves čas gledamo naprej, nas vodijo na poti uspeha.

Kdo pa pravzaprav smo? Spoznajte nekaj dejstev o nas, ki jih morda še ne poznate.

 

Več

  29. 03. 2019

Prejeli smo priznanje Starejšim prijazno podjetje

Na zaključni prireditvi projekta Zlata nit 2018, ki poteka pod okriljem časnika Dnevnik, smo prejeli priznanje Starejšim prijazno podjetje: Z leti še vedno zavzeti.

Več

  12. 03. 2019

Udeležili se bomo konference Skupaj do odličnosti 2019

Marca bomo kot pokrovitelji prisotni na konferenci Skupaj do odličnosti 2019.

Več

  25. 02. 2019

Obiščite nas na zaposlitvenem sejmu JobFair

Marca se bomo predstavili na zaposlitvenem sejmu JobFair, ki ga že 12. leto zapored organizira EESTEC, društvo študentov elektrotehnike in računalništva. Namenjen je vzpodbujanju sodelovanja med perspektivnimi študenti, podjetji in fakultetami. 

Več

  15. 02. 2019

Uspešno podaljšanje certifikacije Arhiva RS za digitalno rešitev InDoc EDGE 5.6

Certifikacija Arhiva Republike Slovenije zagotavlja varno in zakonsko skladno dolgoročno hrambo dokumentov v sistemu e-hrambe InDoc EDGE, ki je privzeto skladen tudi z uredbo GDPR.

Več

  15. 02. 2019

Sodelujemo v natečaju za priznanje Starejšim prijazno podjetje: Z leti še vedno zavzeti

Zavedamo se, da uspeh podjetja temelji na krepitvi kompetenc in ustvarjalnosti zaposlenih. Zato aktivno spodbujamo starejše zaposlene k izobraževanju, vseživljenjskemu učenju in medgeneracijskemu sodelovanju.

Več

  05. 02. 2019

Digitalizirali smo revijo, ki je prvič izšla pred več kot 120 leti

Gradivu, ki predstavlja posebno zgodovinsko vrednost, namenjamo izjemno pozornost. Z digitalizacijo vseh številk revije »Stern der Neger« smo prispevali k ohranitev pomembne zgodovinske in kulturne dediščine.

Več

  03. 01. 2019

Mikrocop v leto 2019 vstopa kot član Slovensko-nemške gospodarske zbornice

Po uspešnem nastopu na lanskem sejmu CEBIT je naš naslednji korak k partnerstvu z nemškim gospodarstvom aktivno sodelovanje v Slovensko-nemški gospodarski zbornici.

Več