Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki ste jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Zakaj so piškotki pomembni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več - kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (prijava na dogodke), pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Mikrocopu se tega zavedamo in zato z vašimi osebni podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo odgovorno, pazljivo in v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, ki velja v Republiki Sloveniji. Stopite v stik z nami.

Sanja Žaubi, pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Mikrocopu

Seznam piškotkov

Analitični piškotki

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke za namene analitičnega spremljanja uporabe spletnega mesta.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics

Onemogočite analitične piškotke

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko to v nastavitvah izklopite:

Oglaševalski piškotki

Zaradi potreb vedenjskega oglaševanja se lahko ob uporabi našega spletnega mesta na vaš računalnik namestijo tudi oglaševalski piškotki.

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
id Oglaševanje 1 leto Double Click
bku, bkdc Oglaševanje 6 mesecev Blue Kai
datr, fr, lu Oglaševanje in statistika 3 mesece do 1 leto Facebook
APISID, SSID, NID,
SID, SAPISID, HSID
Oglaševanje 6 mesecev do 1 leto Google
TapAd_DID, TapAd_TS Oglaševanje 2 meseca Tapad.com
SEUNCY Oglaševanje 6 mesecev Semasio.net

Upravljanje nalaganja oglaševalskih piškotkov lahko urejate na: www.youronlinechoices.com/sl/your-ad-choices