Prvi letošnji HR'kofi posvečen uvajanju

Srečanje HR'kofi, namenjeno kadrovikom, smo tokrat obarvali z aktualno tematiko uvajanja zaposlenih na delovno mesto. Z gostjama Katjo Juhart, kadrovico iz podjetja PwC in Tatjano Kolenc, strokovnjakinjo na področju mentoriranja in vseživljenjskega učenja smo se pogovarjali o izzivih, ki spremljajo zaposlitveni proces. 

16. 2. 2024

Srečanje, ki ga je vodila strokovnjakinja za digitalizacijo kadrovskih procesov Nataša Centa, je potekalo v sproščenem vzdušju v želji izvedeti kaj novega. Katja Juhart je delila svoje izkušnje s procesom onboardinga in preboardinga, Tatjana Kolenc pa je poudarila pomen mentorstva predvsem v obdobju uvajanja zaposlenih na nova delovna mesta. Novega sodelavca želimo namreč čim bolje pripraviti na samostojno delo, hkrati pa želimo, da se čim prej v delovnem okolju počuti domače, se vklopi v obstoječo organizacijsko kulturo in klimo ter razvije pripadnost podjetju. 

Udeleženci so se strinjali, da je postopek onboardinga pomemben proces za novozaposlenega, zato je smiselno, da se ga prilagaja novozaposlenim, pri čemer smo poudarili bistveno razliko med zaposlenimi, ki se zaposlujejo prvič in izkušenimi strokovnjaki.

Odlični predstavitvi sta izzvali pogovor in izmenjavo mnenj, predvsem pa izkušenj udeleženih s programi mentoriranja in buddyjevsta. Veseli smo, da lahko organiziramo in zagotovimo srečanje, na katerem imata sproščen klepet in iskrena izmenjava pogledov na aktualne tematike s področja kadrovanja, prosto pot. Veselimo se naslednjega HR'kofija, ki bo 23. maja.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA