Novice

Aktualne novice iz sveta brezpapirnega poslovanja, obvestila o novih storitvah, razširjenih zmogljivostih in drugih spremembah v Mikrocopu, najave naših dogodkov in vabila k sodelovanju v raziskavah, anketah in na delavnicah ...

  08. 11. 2017

Svetovni dan brez papirja

Svetovni dan brez papirja je pobuda združenja AIIM (Association for Information and Image Management), katere namen je spodbuditi posameznike in podjetja, da vsaj en dan v letu poskusijo poslovati brez uporabe papirja. Letos svetovni dan brez papirja obeležujemo v četrtek, 9. novembra, pobudi pa se pridružujemo tudi V Mikrocopu.

Več

  03. 10. 2017

14. Mikrocop konferenca v znamenju GDPR in brezpapirnega poslovanja

V četrtek, 28. 09., se je v Kongresnem centru Brdo pri Kranju odvila tradicionalna Mikrocop konferenca, že štirinajsta po vrsti. Prvi del letošnjega dogodka je potekal v znamenju nove evropske uredbe GDPR, saj je varstvo podatkov neposredno povezano tudi z upravljanjem in arhiviranjem dokumentov. Drugi del dogodka je bil tradicionalno namenjen predstavitvam sodobnih rešitev v povezavi z brezpapirnim poslovanjem.

Več

  25. 09. 2017

Nova serija skenerjev Kodak Alaris S2000 z izjemnimi funkcionalnostmi

Z namenom, da kar najbolje zadovolji potrebe najrazličnejših uporabnikov v povezavi z zajemom dokumentov, je Kodak Alaris predstavil novo serijo skenerjev – Kodak Alaris S2000. V nadaljevanju predstavljamo štiri najpomembnejša dejstva, ki jih morate vedeti o novi seriji skenerjev, kratko predstavitev pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Več

  03. 08. 2017

Projekt GreenLight WorldFlight 2017 se je zaključil

Ekipa GLWF, pod vodstvom pilota in fotografa Matevža Lenarčiča, je uspešno zaključila meritve črnega ogljika in saharskega prahu nad Sredozemljem, gorsko verigo Alp ter osrednjo Evropo. Raziskovalno misijo Matevža Lenarčiča smo v Mikrocopu z navdušenjem podprli, saj si tudi sami prizadevamo za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje, ki jih prinaša hiter tehnološki napredek.

Več

  08. 06. 2017

Mednarodni dan arhivov

Vsako leto 9. junija arhivi po vsem svetu praznujejo Mednarodni dan arhivov. Mednarodni arhivski svet, ki je bil ustanovljen že leta 1948, želi s tem dnevom v javnosti povečati zavedanje o pomenu arhivov in arhivskega gradiva. S tem želijo poudariti pomembnost vloge, ki jo imajo organizacije in njihovi zaposleni, ki upravljajo arhivsko gradivo.

Več

  05. 06. 2017

Svetovni dan okolja

Vsako leto, 5. junija, praznujemo Svetovni dan okolja, ki je aktualen že vse od leta 1972, ko ga je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov. Dan je namenjen vsem, politiki, organizacijam in posameznikom, da storimo nekaj dobrega za naš planet in vzpostavimo kolektivno zavest o varovanju okolja. Tudi z brezpapirnim poslovanjem lahko veliko prispevamo k varovanju okolja. Za 1 tono papirja moramo namreč posekati kar 17 dreves [1]. Ko upoštevamo še podatek, da povprečni zaposleni v pisarni letno porabi 10.000 listov papirja [2], pridemo do zaključka, da za potrebe papirnega poslovanja, letno posekamo kar 13 dreves na zaposlenega. Če dodamo še, da z vsako tono prihranjenega papirja, poleg dreves, prihranimo 320 litrov nafte, 4000 kW energije in 7000 litrov vode, imamo razlogov za manjšo rabo papirja več kot dovolj [1].

Več

  26. 04. 2017

Obiščite nas na dogodku ZAUH 2017

Na letošnjem sejmu ZAUH 2017, ki bo 11. maja potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se bodo ponovno zbrali priznani domači strokovnjaki in ključna slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s področjem zajema, arhiviranja, upravljanja in hrambe dokumentov in podatkov.

Več

  07. 04. 2017

Vabljeni na DSI in ZAUH 2017

V pomladnih mesecih bosta potekala dva dogodka, ki sta posvečena aktualnim tematikam s področja poslovne informatike ter zajema, arhiviranja, upravljanja in hrambe dokumentov.

Več

  05. 04. 2017

Mednarodni posvet o arhiviranju v Radencih

V Radencih se je danes začel 3-dnevni posvet o tehničnih in vsebinskih problemih klasičnega in elektronskega arhiviranja. Osrednja tema letošnjega dogodka je »Digitalno in digitalizirano: Arhivsko gradivo včeraj, danes in jutri.«

Več

  20. 03. 2017

Matevž Lenarčič ponovno v zraku, meril bo onesnaženost nad Mediteranom

S plemenitim poslanstvom Matevža Lenarčiča smo se v Mikrocopu podrobneje seznanili lansko leto, ko je na Mikrocop konferenci podrobneje predstavil projekt GreenLight WorldFlight. Pilot in fotograf Matevž Lenarčič je lani spomladi z ultralahkim letalom že tretjič obkrožil svet in ob tem na poti meril koncentracije črnega ogljika v zraku. Matevž Lenarčič nas je s svojim pogumom, plemenitostjo in izjemnim poslanstvom, ki ga opravlja v dobro vseh nas, tako navdušil, da smo postali podporniki projekta GreenLight WorldFlight.

Več

  31. 01. 2017

Trendi dokumentnega poslovanja v letu 2017

Vizija, da informacije, vsebovane na papirju, pospešeno prehajajo v digitalno obliko, se pospešeno uresničuje. »Digitalna preobrazba« je bila vsekakor vroča tema preteklega poslovnega leta. Veliko je bilo govora o vsesplošni digitalizaciji, tehnologijah in novih poslovnih modelih.

Več