Prave rešitve pripomorejo k lažji adaptaciji novim oblikam dela

Delo od doma zahteva spremembo razmišljanja v celotni organizaciji. Pravzaprav se s tem, ko organizacija uvaja delo od doma, zahtevajo nove smernice, ki določajo, kdo lahko dela od doma in kdo ne ter utemeljuje te odločitve.

21. 11. 2022

Nataša Centa, strokovnjakinja za digitalizacijo poslovanja v Mikrocopu je svoje razmišljanje o načinu dela, ki ga je prinesla koronska kriza in dodobra spremenila novodobni način poslovanja, strnila v zanimivem članku, ki ga je objavila ena največjih slovenskih zaposlitvenih agencij Manpower v svoji bazi znanja.

"Strategija za delo od doma vključuje dobro opredeljene cilje podjetja. Dolgotrajno delo od doma prinaša spremembe v sodelovanju in delu timov. Pomembni so analiza in ugotovitve, kaj ohranja visoko zmogljivost in učinkovitost delovnih ekip. Ob tem mora vodstvo podjetja organizirati vodenje, prepoznavanje in vzgajanje talentov na daljavo," pravi Centa.

V svojem članku predstavi tudi rešitev InDoc EDGE in poudari prednosti njene uporabe za celotno organizacijo.

Po Gallupovi anketi, ki je bila opravljena spomladi 2020, kar 60 % delavcev, ki so med pandemijo delali od doma, želi tudi vnaprej ohraniti tako obliko dela.

"Delo od doma in hibridno delo bosta v prihodnosti postali bolj ali manj stalnica. Razmere pandemije v preteklih letih so nas prisilile, da smo se hitro navadili uporabljati tehnologije, ki nam to omogočajo. Dostopna so vedno nova in boljša računalniška orodja, ki omogočajo delo na daljavo. Poiskati jih moramo in uvajati v naše delo, saj boljša orodja pripomorejo k enostavnejšemu, varnejšemu in učinkovitejšemu delu,," še poudarja Centa.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA