Tjaša Poljšak



Blog
Digitalizacija

Katere prioritete bodo vaš ključ do uspeha v letu 2023?

V preteklem letu so se podjetja ponovno soočila s številnimi preizkušnjami na trgu. Geopolitične razmere, naraščajoči stroški surovin in stroškov dela, so številne spodbudile k še hitrejši dinamiki uvajanja sodobnih digitalnih tehnologij. In jasno je, da se v 2023 to ne bo spremenilo. Kvečjemu le še stopnjevalo.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, Kultura

S klikom do najsodobnejšega digitalnega poslovanja za male in srednje velike

Vpeljava novih digitalnih tehnologij je prednostna naložba in naloga, s katero se trenutno soočajo podjetja po vsem svetu. Za uspešen nastop na trgu je digitalizacija poslovanja danes pravzaprav nujna, ne glede na velikost podjetja. Četudi se na prvi pogled zdi, da imajo mala in srednje velika podjetja specifične izzive pri digitalizaciji poslovanja, pa podrobnejši vpogled pokaže, da pravzaprav potrebujejo enake digitalne rešitve kot veliki, vendar pa imajo za to na voljo bistveno manj virov, tako kadrovskih kot finančnih. Imajo pa na drugi strani praviloma večjo sposobnost prilagajanja, zato so pri vpeljavi sprememb lahko hitrejša in agilnejša.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Prilagodljivost naj postane rdeča nit tega časa

Dogajanje, ki smo mu priča v zadnjih dveh letih, je dodobra pretreslo celotno družbo, pravzaprav ves svet. Prineslo je številne spremembe, torej vse tisto, česar se ljudje tako radi otepamo. Vsi raje vztrajamo v poznanem. Vsi smo raje zasidrani v svojem milnem mehurčku, čeprav vemo, da nas izven naše cone udobja čakajo veliki potenciali. A v teh časih je strah pred spremembami ena najslabših popotnic.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba

Uresničevanje strategije digitalizacije

Organizacijam, ki se odločajo za projekte digitalizacije svetujemo, da se pri iskanju programske podpore osredotočijo na nekaj ključnih lastnosti, med katere kot najpomembnejšo štejemo izbiro digitalne platforme, ki jo postavljamo pred že izdelane namenske aplikacije.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Kultura

Uspešne poslovne enačbe brez digitalizacije ni

Optimizacija in avtomatizacija poslovnih procesov sta sodobno orodje vizionarskih podjetij, ki bodo z razvojem naprednih in ustrezno digitalno podprtih storitev svoje stranke uspešno vodila skozi digitalizirano prihodnost.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija

Digitalna zrelost kot konkurenčna prednost

Digitalno zrela podjetja izkoriščajo digitalizacijo poslovanja kot orodje za rast in povečanje prihodkov, ostala pa tvegajo, da jih bo konkurenca povozila in pustila za sabo.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija, Trajnostnost

V podjetjih še vedno veliko informacij zaživi na papirju

Poraba papirja v pisarnah predstavlja kar dobro četrtino vse porabe papirja na svetu. Kaj nas odvrača od tega, da bi svoje poslovanje digitalizirali v večji meri in poslovali brezpapirno? Danes so na voljo številne tehnologije in pristopi, ki ponujajo preproste načine, kako zmanjšati količino porabljenega papirja in poslovati učinkoviteje.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija

Odločitev, da ne digitaliziramo poslovanja, je najdražja

Spremembe so danes hitre in nujne. In prav z vprašanjem, kako slediti hitremu tempu nenehnih sprememb, ki jih prinaša današnji čas, se sooča veliko podjetij. Skupni imenovalec pa je – digitalizacija.

Tjaša Poljšak

Blog
Digitalizacija

Do digitalne preobrazbe s pomočjo številnih državnih spodbud

Država nam ponuja različne spodbude za pomoč pri uspešni digitalizaciji poslovanja. Kakšne trende opažamo, kateri so najbolj pogosti izzivi in težave ter kam se podjetja lahko obrnejo po pomoč in dodatne informacije?

Nika Jelenc, Tjaša Poljšak