Nataša CentaBlog
HRM, Natašina klepetalnica

Udomačite LinkedIn sebi v prid - Pogovor z Manco Korelc

Da je LinkedIn vodilna platforma za poslovno mreženje, ni nič novega. Na njem smo in mrežimo že vrsto let, nekateri bolj, nekateri manj uspešno, odvisno od tega, kako resno zadevo jemljemo in kako strastno spremljamo stalne spremembe, ki jih platforma uvaja.

Nataša Centa

Dogodek
18. 4. 2024 ob 11:00

Spletni seminar // HRM: Učinkovito upravljanje z dokumenti v e-personalnih mapah

Na zadnjem spletnem seminarju iz serije webinarjev na temo HRM v letošnjem letu bo Nataša Centa z udeleženci delila nasvete, kako bolj učinkovito upravljati vse informacije, ki jih ima kadrovska služba na voljo v dokumentih v personalnih mapah. Zakaj ne bi izkoristili koristi, ki jih prinaša digitalno vodenje PEM? 

Nataša Centa

Dogodek
28. 3. 2024 ob 11:00

Spletni seminar // HRM: Kako do varnega arhiviranja in hrambe kadrovske dokumentacije

Na drugem spletnem seminarju iz serije webinarjev na temo HRM smo predstavili izzive pri upravljanju in hrambi kadrovskih dokumentov. Ker le-ti vsebujejo veliko osebnih podatkov je ključno, da je ta dokumentacija dostopna in hranjena varno in zakonsko skladno.

Nataša Centa

Dogodek
6. 2. 2024 ob 11:00

Spletni seminar // HRM: Kako učinkovito deliti in e-podpisovati kadrovsko dokumentacijo

Tudi vi izgubljate čas pri deljenju in podpisovanju dokumentacije v kadrovskem oddelku? Vlagate veliko energije v to, da nastane končna verzija dokumentov, pa naj bodo obvestila ali pogodbe? Predolgo čakate na podpise nadrejenih ali kandidatov?

Nataša Centa

Blog
Digitalizacija, Kultura, HRM

Naj postanejo personalne mape vir za dobre kadrovske odločitve

Kadrovski oddelki so danes pod izjemnim pritiskom. Z ene strani morajo zagotavljati kakovosten kader in zadovoljstvo zaposlenih, po drugi morajo zakonsko skladno upravljati z raznoliko dokumentacijo zaposlenih, ki vsebuje osebne podatke in tiste, posebne vrste.

Nataša Centa

Dogodek
21. 11. 2023 ob 11:00

Spletni seminar // Zakaj so personalne mape ključne za dobro kadrovanje?

Personalne mape so centralna zbirka informacij o zaposlenih, ki mora kadrovikom služiti kot osnova za odločanje pri njihovem delu z zaposlenimi. So zakonsko obvezne, a njihova vsebina ni predpisana. Kaj morajo vsebovati, kako jih je najbolj smiselno upravljati in v kakšni obliki?

Nataša Centa

Blog
Digitalizacija, Digitalna preobrazba, HRM

Zavedanje visoko, izvedba zaostaja

Kljub pozitivnemu vplivu, ki ga ima digitalna preobrazba na poslovanje na različnih področjih, še vedno slaba četrtina podjetij z digitalizacijo še ni pričela ali je zaenkrat sploh ne načrtuje.

Nataša Centa

Blog
zaklenjena forma

Zavedanje visoko, izvedba zaostaja // Raziskava o digitalizaciji v slovenskih HR oddelkih

Kljub pozitivnemu vplivu, ki ga ima digitalna preobrazba na poslovanje na različnih področjih, še vedno slaba četrtina podjetij z digitalizacijo še ni pričela ali je zaenkrat sploh ne načrtuje.

Nataša Centa

Dogodek
8. 6. 2023 ob 10:00

DigiHub - Stičišče dobrih idej // Za kadrovike

Ste kadrovik in veste, da bi lahko delo opravljali hitreje in učinkoviteje, z manj administracije? Prvi DigiHub - stičišče dobrij idej je bilo moč izvedeti, kako se lotiti digitalizacije in avtomatizacije v kadrovski službi in priložnost za izmenjavo izkušnj in idej z ostalimi HR kolegi.

Nataša Centa