Novice

Aktualne novice iz sveta brezpapirnega poslovanja, obvestila o novih storitvah, razširjenih zmogljivostih in drugih spremembah v Mikrocopu, najave naših dogodkov in vabila k sodelovanju v raziskavah, anketah in na delavnicah ...

  22. 12. 2016

Srečno in uspešno 2017!

Še eno uspešno leto gre h koncu. Shranite nepozabne trenutke in uspehe v svojih srcih, ostalo še naprej zaupajte nam. Želimo vam prijetne praznike in srečno 2017!

Več

  18. 11. 2016

Brezpapirno poslovanje je prvi korak do digitalne preobrazbe

Na 13. Mikrocop konferenci so na okrogli mizi z naslovom »Digitalna preobrazba – praktični izzivi, ki jih prinaša digitalizacija poslovanja« sogovorniki ponudili širši pogled na vlogo brezpapirnega poslovanja na poti do digitalne preobrazbe ter izpostavili izzive, s katerimi se v svojih organizacijah soočajo na tej poti.

Več

  27. 10. 2016

Z brezpapirnim poslovanjem do digitalne preobrazbe

Mikrocop, ki letos obeležuje 40. obletnico poslovanja, je v četrtek, 20. oktobra, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju pripravila tradicionalno, 13. Mikrocop konferenco o brezpapirnem poslovanju. Letošnji dogodek je potekal v znamenju digitalne preobrazbe in aktualnih tem s področja brezpapirnega poslovanja.

Več

  11. 10. 2016

Mikrocop zaključuje s skeniranjem dokumentov podružnice LB v Banja Luki

Te dni se v arhivu podružnice Ljubljanske banke v Banja Luki zaključuje skeniranje dokumentacije, ki jo Slovenija za izvršitev sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice v zadevi Ališić potrebuje za izvedbo verifikacije starih deviznih vlog varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke. Skeniranje dokumentacije glavne podružnice LB v Sarajevu je že uspešno zaključeno, skeniranje dokumentacije v Banja Luki pa bo zaključeno v tem tednu.

Več

  13. 09. 2016

40 let Mikrocopa

V začetku septembra smo v Mikrocopu obeležili 40. obletnico zgodovine svojega poslovanja. Naši začetki namreč segajo v leto 1976, ko je gospod Ljubo Koritnik, današnji predsednik nadzornega sveta družbe Mikrocop, ustanovil Biroservis. Podjetje je sprva delovalo na področju vzdrževanja mikrofilmske opreme ter prodaje in inženiringa mikrofilmskih sistemov v večjih organizacijah. Omenjeno dejavnost je Biroservis izvajal širom tedanje skupne države Jugoslavije, podjetje pa je na začetku devetdesetih pridobilo tudi uradno zastopstvo za Kodak mikrofilmsko opremo.

Več

  08. 07. 2016

Mikrocop začel s skeniranjem dokumentov glavne podružnice LB v Sarajevu

 V arhivu nekdanje glavne podružnice Ljubljanske banke v Sarajevu v teh dneh poteka skeniranje dokumentacije, ki jo Slovenija za izvršitev sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice v zadevi Ališić potrebuje za izvedbo verifikacije starih deviznih vlog varčevalcev sarajevske podružnice nekdanje Ljubljanske banke. Družba Mikrocop je bila za izvajalca skeniranja izbrana z javnim razpisom, v skladu s pogodbo pa bomo postopke digitalizacije dokumentov izvedli v mesecu dni od začetka skeniranja. V okviru projekta, pri katerem, kot podizvajalec sodeluje tudi naša hčerinska družba Mikrocop BH iz Sarajeva, bo predvidoma digitaliziranih nekaj več kot 200.000 dokumentov, izveden pa bo tudi zajem podatkov iz dokumentov. Podatki, ki se bodo nato vnesli v verifikacijski sistem, bodo ključnega pomena za postopek verifikacije imetnika stare devizne vloge.

Več

  20. 06. 2016

Svoboda in mobilnost z novima brezžičnima skenerjema Kodak

Kodak Alaris je predstavil dva modela brezžičnih mrežnih skenerjev, ki sta preprosta za uporabo, poleg tega pa Kodak ScanMate i1150WN in i1190WN lahko uporabljamo brez nadležnih kablov in žic.

Več

  03. 06. 2016

Z digitalizacijo poslovanja do večje učinkovitosti

V sredo, 1. junija, je v kongresnem centru hotela Antunović v Zagrebu potekala 11. Mikrocop konferenca o brezpapirnem poslovanju. Ključna tema letošnjega dogodka je bila, kako z digitalizacijo poslovanja povečati učinkovitost poslovanja in znižati stroške.

Več

  21. 04. 2016

Vabljeni na ZAUH 2016

V četrtek, 12. maja 2016, bo v organizaciji podjetja Palsit d.o.o. potekal dogodek ZAUH 2016. Sodobni poslovni sejem se bo letos odvijal že osmo leto zapored, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Več

  05. 04. 2016

InDoc EDGE na 23. konferenci Dnevi slovenske informatike

Letošnja konferenca Dnevi slovenske informatike z naslovom »Informatiki – kako daleč si upate?« se bo odvila že 23. leto zapored. Tradicionalni neodvisni dogodek s področja informatike in računalništva bo potekal od 11. do 13. aprila v Kongresnem centru Bernardin, v Portorožu.

Več

  01. 04. 2016

Novi skenerji Kodak i3300 in serija Kodak i5x50

Kodak je najavil kompakten, vzdržljiv in učinkovit skener Kodak i3300 in novo serijo izjemno zmogljivih produkcijskih skenerjev Kodak i5x50.

Več

  28. 01. 2016

Izboljšajte raven varovanja osebnih podatkov in ob tem prihranite

Svet Evrope je pred desetimi leti 28. januar razglasil za Dan varstva osebnih podatkov. V Mikrocopu se zavedamo izjemnega pomena varovanja podatkov in dejstva, da zaupanje naših naročnikov temelji na tem, da so informacije na dokumentih, ki jih zajemamo, upravljamo in hranimo, ustrezno varovane.

Več