Novice

Aktualne novice iz sveta brezpapirnega poslovanja, obvestila o novih storitvah, razširjenih zmogljivostih in drugih spremembah v Mikrocopu, najave naših dogodkov in vabila k sodelovanju v raziskavah, anketah in na delavnicah ...

  23. 12. 2015

Skupina Mikrocop Vam želi srečno in uspešno 2016!

Z zadovoljstvom se ozrimo na pretekle uspehe in z navdušenjem snujemo nove načrte. Naj bo leto, ki prihaja prežeto z uspehi, dobro energijo in odličnim sodelovanjem. Želimo vam čarobne praznike in srečno 2016!

Več

  11. 12. 2015

Skupina Mikrocop s smelimi načrti v novo poslovno leto

Skupina Mikrocop združuje tri podjetja, ki na trgu širše regije Adriatik zagotavljajo celostne rešitve za brezpapirno poslovanje.

Več

  03. 12. 2015

Trubarjeva nagrada Digitalni knjižnici ob njeni 10. obletnici

 V Ljubljani so danes ob veselem dnevu kulture podelili Trubarjevo nagrado za ohranjanje pisne kulturne dediščine. Priznanje je prejela Digitalna knjižnica Slovenije dLib.si - knjižnica na spletu, ki je letos obeležila deseto obletnico svojega delovanja.

Več

  06. 11. 2015

Svetovni dan brez papirja

Združenje AIIM je 6. november razglasilo za svetovni dan brez papirja. Kljub osveščanju in nenehnemu prizadevanju, da bi porabo papirja zmanjšali, le-ta v Sloveniji strmo narašča.

Več

  26. 10. 2015

10 let storitev Arhiviraj.si in dobre prakse brezpapirnega poslovanja

V četrtek, 22. oktobra, je v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekala tradicionalna Mikrocop konferenca, ki se je odvila že dvanajsto leto zapored. Letošnji dogodek je bil predvsem v znamenju uporabniških izkušenj, saj je kar pet podjetij predstavilo dobre prakse pri uvajanju in uporabi rešitev za brezpapirno poslovanje.

Več

  21. 09. 2015

Nov kompaktni skener KODAK i1180L

Nov kompaktni skener Kodak i1180L je vitkejša različica predhodnega modela i1180, ki ponuja vse zmogljivosti svojega starejšega brata za bistveno ugodnejšo ceno.

Več

  15. 09. 2015

Smartdoc by media.doc 2015

Vabljeni na mednarodno posvetovanje Smartdoc by media.doc 2015 na temo Pametnega upravljanja z dokumenti, ki bo potekalo 22. 9. 2015 v konferenčnih prostorih hotela Plaza Ljubljana.

Več

  08. 09. 2015

Nova serija skenerjev KODAK i4000

Predstavniki prenovljene serije Kodakovih skenerjev za najzahtevnejše uporabnike so hitrejši in enostavnejši za uporabo, obenem pa zagotavljajo skoraj popolno kakovost posnetkov in ponujajo bogat nabor novih funkcionalnosti.

Več

  24. 08. 2015

Mikrocop konferenca 2015

Mikrocop konferenca, ki jo letos prirejamo že dvanajsto leto zapored, bo potekala v četrtek, 22. oktobra 2015, v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Tudi letos bo dogodek posvečen aktualnim trendom na področju brezpapirnega poslovanja, na dogodku pa bomo obeležili tudi 10-letnico delovanja storitev Arhiviraj.si.

Več

  07. 07. 2015

Brezplačno usposabljanje za upravljanje z IT storitvami

Projekt ITSM4SME, ki obravnava aktualne izzive, s katerimi se soočajo mala in srednja podjetja, nudi edinstveni sklop dveh usposabljanj Upravljanja z IT storitvami, ki sta posebej prilagojeni specifičnim potrebam majhnih in srednje velikih podjetij v Bolgariji, Romuniji in Sloveniji.

Več

  27. 05. 2015

Digitalizirali smo dragoceno arhivsko gradivo, staro 488 let

V sklopu pokroviteljstva razstave »Arhivi - zakladnice spomina« smo v Mikrocopu digitalizirali izredno dragoceno arhivsko gradivo, ki ga hrani Zgodovinski Arhiv Ljubljana. V naših prostorih smo imeli čast hraniti in skenirati v knjige vezano rokopisno gradivo zapisnikov mestnega sveta Ljubljane, ki so nastali v 16. stoletju, med letoma 1527 in 1552.

Več

  12. 05. 2015

Vabljeni na posvet ZAUH 2015

 V četrtek, 14. maja 2015, bo na Gospodarskem razstavišču potekal dogodek ZAUH 2015. Tudi letošnji dogodek bo posvečen aktualnim tematikam s področja zajema, arhiviranja, upravljanja in hrambe dokumentov.

Več

  03. 04. 2015

Vabljeni na razstavo Arhivi – zakladnice spomina

Poznate ostanke karolinškega rokopisa iz 9. stoletja? Ste že videli najstarejšo v Sloveniji hranjeno pergamentno listino ali listine grofov Celjskih? Pa piranski mestni statut iz leta 1307? Kdo hrani najstarejšo matično knjigo? Kako je v arhivu pristal pramen las prestolonaslednika Ferdinanda? Vas zanima načrt za največji evropski železniški viadukt? Kaj so obravnavali na prvi seji Demosove vlade?

Več

  01. 04. 2015

Pridružite se nam pri obnovi slovenskih gozdov

Slovenija je ob naravni ujmi, ki se je zgodila januarja 2014, izkusila neizmerno moč narave. Žledolom je prizadel polovico naših gozdov, ki nam dajejo svež zrak, les in nenazadnje možnost oddiha v naravi. Pogled na škodo, ki še ni povsem odpravljena, še danes vzbudi nelagodje. Projektu »Obnovimo slovenske gozdove«, ki poteka pod okriljem Zveze tabornikov Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije, smo se v Mikrocopu z veseljem pridružili. Želimo pomagati pri obnovi gozda, ki je bil prizadet januarja lani, hkrati pa v širši družbi spodbuditi razmišljanje o brezpapirnem poslovanju, ki poleg večje učinkovitosti prispeva tudi k manjši porabi papirja v vsakdanjem poslovanju, kar pa v ekološkem smislu pomeni manjšo porabe vode in lesa.

Več

  18. 02. 2015

Arhiviraj.si že deset let hrani vaše dokumente v oblaku

V letošnjem letu v Mikrocopu obeležujemo prav posebno obletnico - 10 let delovanja storitve Arhiviraj.si. Ravno v teh dneh mineva deset let, odkar je bil v elektronski arhiv Arhiviraj.si, ki deluje na varni infrastrukturi podjetja Mikrocop, uvožen prvi dokument.

Več

  28. 01. 2015

Kako pa vi skrbite za varnost svojih podatkov?

 28. januarja obeležujemo Evropski dan varstva osebnih podatkov. Ob vedno širši uporabi informacijskih storitev v oblaku je potrebno pri njihovi izbiri posebno pozornost posvetiti tudi varnosti podatkov v oblaku in preprečevanju možnosti njihove zlorabe.

Več