Varstvo osebnih podatkov naj podpira dolgoročna strategija!

Upravljate z osebnimi podatki skladno z zastavljeno strategijo ali ad hoc? Varstvo osebnih podatkov je področje, ki s pravnega vidika in vidika informacijske varnosti in skladnosti poslovanja, zahteva posebno pozornost, zato je priporočljivo pripraviti ustrezno strategijo upravljanja osebnih podatkov.

7. 4. 2022

V zadnjem videu iz serije kratkih videov o GDPR direktorica splošnih zadev Alenka Fic Mikolič in Grega Vozel, pravnik in DPO za zunanje naročnike, pojasnita, kako se lotiti dolgoročne strategije upravljanja osebnih podatkov. Na kratko opišeta, zakaj je pomembna analiza stanja in katere korake zajema strategija.

Vsi koraki strategije služijo svojemu namenu, predvsem pa sledijo cilju, da poteka zbiranje, obdelava in hranjenje osebnih podatkov v podjetju skladno z zakoni, da se sproti odkrivajo, odpravljajo in preprečujejo nepravilnosti. Kot pravita, je proces varstva osebnih podatkov živa stvar, ki jo je treba redno in skrbno izvajati.

Ustrezno varstvo osebnih podatkov, ki temelji na dolgoročni strategiji, se kaže tudi v večjem zaupanju strank in partnerjev.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA