Prejeli smo nagrado za najboljšo HR EKIPO LETA

Na Slovenskem Kadrovskem kongresu je Mikrocopova HR ekipa prejela priznanje »HR ekipa leta 2023« v kategoriji malih in srednje velikih podjetjih, ki ga podeljujeta Slovenska kadrovska zveza in Planet GV v okviru #loveHRSummit - Slovenskega kadrovskega kongresa.

4. 5. 2023

V naši HR ekipi so prepoznali uspešen tim, ki izstopa po digitalizaciji kadrovskih dokumentov in procesov ter visoki ravni poslovne analitike in kadrovskih kazalnikov. Kaj to pomeni?

V letu 2020 smo v celoti digitalizirali kadrovske mape ter uredili tudi dokumentacijo študentov, štipendistov in dijakov na praksi. Ravno tako smo uredili dokumentacijo za varnost in zdravje pri delu ter ostalo kadrovsko dokumentacijo, povezano z zavarovanji delavcev, izobraževanji, merjenjem zadovoljstva zaposlenih in podobno. S tem smo močno olajšali delo v kadrovskem oddelku, saj je postalo shranjevanje in iskanje dokumentov veliko enostavnejše.

Večji del kadrovskih procesov smo digitalizirali že pred leti (nadure, dopusti, vloge za popravke delovnega časa, plačilne liste, potrjevanje in objavo pravilnikov, sklepov in okrožnic), uspešno pa smo jih prenesli tudi v InDoc EDGE. Pred kratkim smo vse to nadgradili s procesom razpis delovnega mesta (pridobivanje prošenj za zaposlitev in obravnavo ter izbor kandidatov), uvajamo pa tudi onboarding proces. Naslednji korak pred nami je digitalno podpisovanje kadrovskih dokumentov.

BI poslovna analitika (zahvala sodelavcu Zvonimirju Malnarju) nam zelo podrobno in učinkovito pomaga pri upravljanju in načrtovanju stroškov. Od planiranja števila zaposlenih, do podrobnega planiranja vseh stroškov, povezanih s kadri.

Vzpostavljeno imamo tudi podrobno BI poslovno analitiko kadrovskih kazalnikov za vse delavce, ne glede na podlago zaposlitve. Ta je edinstvena, prilagojena našim potrebam in je v izredno pomoč v kadrovskem oddelku.

Vsako leto spremljamo tudi metrike na področju kadrov, ki služijo kot podlaga za BSC (Business score card) kazalnike, kjer spremljamo število ur izobraževanj na zaposlenega in na kvartal, stopnjo zadovoljstva zaposlenih in delež efektivnih ur zaposlenih glede na vse ure (razpoložljivost zaposlenih).

Mikrocop je v svoji 45 letni zgodovini preživel dva velika prehoda: prvega iz t.i. garažne firme v resno srednje veliko podjetje in iz obdobja fizičnega arhivarja v ponudnika rešitev in storitev v oblaku. Vse zgoraj našteto je v luči obeh transformacij res velik dosežek, kar je po mnenju komisije močno vplivalo na to, da smo nagrado prejeli.   

Trudimo se čim več vlagati v dvig kompetenc zaposlenih preko internih izobraževanj (med njimi tudi Vem veš) in mentorstev ter strokovnih izobraževanj ter konferenc. V Mikrocopu glede na ostala srednje velika podjetja nadpovprečno vlagamo v izobraževanje zaposlenih in smo tudi prejemnik priznanja TOP investitor v izobraževanje 2022.

Velik poudarek dajemo tudi počutju v kolektivu. S tem namenom se sodelavka Katja Koritnik posebej ukvarja z employer brandingom kot Chief happiness officer in skrbi, da se sodelavci večkrat srečamo tudi v sproščenem vzdušju ob kavi ali kakšni timski aktivnosti. S kvartalnimi srečanji skušamo vse sodelavce informirati o dogajanju v Mikrocopu in redno sproti naslavljati njihova vprašanja. Sodelavcem smo omogočili tudi vključitev v zavarovanje Specialisti, kar se je izkazalo za izjemno uporabno.

Certifikati, nagrade in priznanja na HR področju v zadnjih treh letih:
  • TOP investitor v izobraževanje - 2022
  • SPP: Z leti še vedno zavzeti - 2021
  • Listina raznolikosti - 2019.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA