Partnerstvo Mikrocop – List bo zagotavljalo zakonsko skladno e-hrambo zdravstvene dokumentacije

Sklenili smo partnerstvo s podjetjem List d.o.o., ki s svojo programsko rešitvijo Hipokrat podpira delovanje zdravstvenih ustanov širom Slovenije. S podjetjem List uspešno sodelujemo že nekaj let, sedaj pa smo sodelovanje nadgradili s sklenitvijo partnerstva, s katerim bomo zdravstvenim organizacijam, ki so uporabnice rešitve Hipokrat, zagotavljali zakonsko skladno elektronsko hrambo dokumentov v oblaku.

21. 5. 2021

»S tesno povezavo Hipokrata in storitev InDoc EDGE bomo uporabnikom omogočili hiter dostop do dokumentov, hkrati pa za namen zakonske skladnosti elektronskih dokumentov zagotovili sprejem vzorčnih notranjih pravil. Tako bodo zdravstvene ustanove potrdile pravni temelj elektronske hrambe, hkrati pa uresničevale zavezo k zagotavljanju najvišje informacijske varnosti elektronskih dokumentov, ki med drugim vsebujejo tudi občutljive osebne podatke.« je dejala Tjaša Poljšak, direktorica prodaje in trženja v Mikrocopu.

Mirjam Kerpan Izak, direktorica Lista, je povedala: »Za ta korak smo se odločili, saj imajo naše stranke velik izziv s hrambo papirne dokumentacije. Stari dokumenti zavzemajo veliko prostora, iskanje informacij je zamudno in neorganizirano. Kot je omenila že ga. Poljšak, bomo v partnerski rešitvi omogočili zakonsko hrambo, prava dodana vrednost za paciente in zdravnike, pa bo hiter in enostaven dostop do dokumentacije, kar bo pripomoglo k izboljšani celostni zdravstveni obravnavi pacienta

S skupnimi storitvami in rešitvami bosta podjetji okrepili svojo prisotnost in ponudili strankam boljšo uporabniško izkušnjo.



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA