Mnenje Mikrocopovih strokovnjakov šteje

V junijski reviji Bančni vestnik Združenja bank Slovenije je med strokovnimi članki tudi prispevek Iva Vaseva, produktnega vodje digitalne platforme InDoc EDGE, v katerem razmišlja, kako na vedno bolj nasičenem finančnem trgu zadovoljiti potrebe vseh deležnikov in pri tem ohraniti skladno poslovanje. 

23. 6. 2022

Digitalno poslovanje je za bančni trg ključna prednost. A se močno razlikuje od papirnega poslovanja preteklih dekad. Čeprav digitalizacija nudi prijaznejše rešitve in možnosti sodelovanja z vsemi deležniki, pa ne smemo spregledati zakonske skladnosti.

V prispevku Ivo Vasev izpostavi dva ključna izziva bank: zagotavljanje učikovitosti poslovanja v današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem svetu in zagotavljanjem kar najboljše uporabniške izkušnje. Kako naslavljati ta dva izziva, kakšne priložnosti odpira premišljeno digitalno poslovanje, podprto z ustreznimi digitalnimi orodji, v članku Izzivi skladnega digitalnega poslovanja bank razloži Vasev.  

Digitalna preobrazba, tj. uporaba tehnologije za bistveno izboljšanje našega dela in uspešnosti, od nas zahteva, da stranke, poslovni partnerji, zaposleni in drugi deležniki postanejo del našega informacijskega sistema in ekip. V perspektivi nam omogoča večjo učinkovitost poslovanja in odpira nove priložnosti, ki jih sicer mogoče ne bi niti zaznali. Za izrabo teh priložnosti pa potrebujemo prilagodljiv informacijski sistem, ki omogoča povezovanje storitev, osredotočenih na vsebino, s poslovnimi rešitvami in drugimi orodji za digitalno poslovanje, v svojem prispevku, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju, navaja Vasev. 

 

 



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA