Mikrocopove storitve hrambe in upravljanja fizičnega gradiva odslej tudi z digitalno podporo z rešitvijo v oblaku InDoc EDGE Arhivska knjiga

V Mikrocopu sledimo potrebam na trgu in se nanje odzivamo s prilagojenimi rešitvami, ki naslavljajo specifične potrebe naročnikov. Tokrat predstavljamo rešitev na področju upravljanja fizičnega gradiva InDoc EDGE Arhivska knjiga, ki je komplementarna Mikrocopovim storitvam upravljanja fizičnega gradiva v arhivih naročnika ali storitvam fizične hrambe v arhivskih centrih Mikrocopa, in je naročnikom na voljo v oblaku.

10. 5. 2022

Predaja dokumentacije v hrambo v zunanje arhive lastnikom gradiva prinaša številne prednosti, pomeni pa tudi, da se zmanjša njihov neposredni nadzor. Izbor ponudnika storitev fizične hrambe mora biti zato preudaren, arhivski prostori zunanjega izvajalca ustrezno opremljeni in vzdrževani, dodatna prednost pri izbiri dolgoročnega partnerja pa je tudi njegova zmožnost zagotavljanja enostavne rešitve za spremljanje in upravljanje evidenc fizičnega gradiva.

Popisi v excelih in drugih podobnih formatih, ki predvidevajo ročne evidence, so zastareli, saj ne omogočajo učinkovitega in varnega upravljanja velike količine zapisov, hkrati pa ne zagotavljajo sledljivega in nadzorovanega dostopa do podatkov. InDoc EDGE Arhivska knjiga omogoča enostavno spremljanje in upravljanje evidenc o fizičnem gradivu v digitalni rešitvi, kjer naročnik pregleduje, sortira in išče s prednastavljenimi iskalniki po seznamu dokumentacije, ki ga hrani v fizični obliki. Rešitev lastniku gradiva omogoča tudi izvajanje poizvedb oziroma naročil originalne dokumentacije, pri čemer ima možnost, da digitalizirane kopije posamezne dokumentacije prejme neposredno v rešitev InDoc EDGE Arhivska knjiga, kar pomeni, da je izmenjava dokumentov med subjekti varna in v skladu z dogovorjenimi pooblastili dostopa naročnika.

Rešitev Arhivska knjiga smo vzpostavili na zmogljivi in sodobni dokumentni platformi InDoc EDGE, ki omogoča učinkovito delo z dokumenti, hkrati pa je tudi certificirana storitev elektronske hrambe pri Arhivu RS.

Uporaba arhivske knjige za lastnike gradiv tako ne pomeni le hitrejši, enostavnejši in bolj varen dostop do evidenc arhiviranega fizičnega gradiva, temveč predstavlja korak v digitalno poslovanje.

Vzpostavite nadzor nad dokumentarnim gradivom in zagotovite hiter ter nadzorovan dostop do evidenc!

Vas zanima več? Stopite v stik z nami!



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA