45. let delovanja Mikrocopa

Mikrocop je uveljavljen mednarodni ponudnik na področju IT, ki podpira podjetja in organizacije na poti digitalne preobrazbe. Letos praznuje 45. obletnico obstoja. V tem času je podjetje naredilo ogromno poslovno preobrazbo, ko se je od ponudnika storitev za brezpapirno poslovanje prelevilo v IT strokovnjaka in partnerja za celostno digitalizacijo poslovanja.

23. 9. 2021

Z razvojem nove generacije platforme za upravljanje dokumentov in informacij v oblaku InDoc EDGE Mikrocop omogoča svojim strankam digitalizacijo tako internih poslovnih procesov kot tistih, usmerjenih h končnemu kupcu.

Začetki Mikrocopa segajo v leto 1976, ko je Ljubo Koritnik, današnji predsednik nadzornega sveta družbe Mikrocop, kot samostojni podjetnik ustanovil servisno službo mikrofilmske opreme po celotni tedanji Jugoslaviji. Danes Mikrocop posluje od Nemčije do Makedonije z razvejano partnersko mrežo in ima svoji podjetji na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini.

»Veliko sredstev vlagamo v razvoj in skrbimo za prihodnost podjetja. Naši plani za naslednjih 5 let so ambiciozno zastavljeni, dejavnost, v kateri smo, pa je perspektivna. To nas veseli, saj predstavlja stabilnost in varnost za naših zdaj že 230 zaposlenih v skupini. Tudi v prihodnje želimo ostati perspektiven delodajalec, zato v to vlagamo veliko energije,« pravi Ljubo Koritnik.

»Digitalna preobrazba podjetij je že v polnem zagonu in vsekakor obstaja potreba po tehnologiji, ki podpira podjetja na tej poti. Mikrocop se lahko pohvali z vrhunskimi strokovnjaki, dobrim poznavanjem zakonodaje in številnimi primeri dobrih praks. Naša velika prednost je tudi lastni razvoj,« dodaja direktorica Mikrocopa, Simona Kogovšek.

Ob 45. letnici delovanja v Mikrocopu dodatno krepijo pozitivne vrednote z izvedbo različnih aktivnosti za zaposlene, partnerje in stranke. V novembru bodo tako za stranke in partnerje pripravili on-line digitalne dneve, ki jih bodo zaključili z okroglo mizo z zanimivimi gosti.

Mediji o Mikrocopovi 45. obletnici:
Portal SI21
Portal O-STA
Portal STA
Portal Beta.Publishwall



DRUGE NOVICE IZ MIKROCOPA