Zajem podatkov z dokumentov

Zajem podatkov z dokumentov

Zajem podatkov z vhodnih dokumentov je naslednji korak na poti do učinkovitejšega brezpapirnega poslovanja.

V Mikrocopovih storitvenih centrih razpolagamo z naprednimi tehnološkimi rešitvami za avtomatiziran zajem podatkov iz raznovrstnih dokumentov kot so obrazci, ankete, vprašalniki, naročilnice, računi, ipd.

Zagotavljamo visoko kakovost storitev ter prilagodljiv nivo izvajana storitev. Digitalizacijo dokumentov in zajem podatkov z dokumentov lahko izvajamo na dnevni, tedenski in mesečni ravni ali kot enkraten projekt, skladno s poslovnimi potrebami naročnikov.

Z uporabo storitev zajema podatkov učinkovito rešujemo tudi težave, ki nastanejo pri obdelavi dokumentov v vrhuncih ali t.i. špicah, ko obseg poslovanja presega naročnikove lastne zmogljivosti za tekočo obdelavo dokumentov.

 

Zajem podatkov z dokumentov

Z naprednimi tehnološkimi rešitvami (ICR, OCR), po izvedenem skeniranju, z dokumentov zajamemo podatke oziroma vsebino dokumentov. Z uporabo napredne računalniške tehnologije lahko prepoznamo vsebino obrazcev, naročilnic, računov, anket in številnih drugih kompleksnejših dokumentov.

Podatke nato v ustreznem formatu (npr. tekstovne datoteke ali baze podatkov) avtomatizirano uvozimo v različne informacijske sisteme, kot npr. BPM, ERP, HRM, CRM ali druge namenske poslovne aplikacije.

V procesih, kjer se dnevno izvaja obsežen ročni vnos podatkov, kot so npr. finančno-računovodski ali prodajni procesi, lahko z avtomatiziranim zajemom dosežemo naslednje prednosti:

  • do 50% nižji stroški vnosa podatkov v informacijski sistem,
  • hitrejši vnos in večja točnost podatkov v informacijskem sistemu,
  • krajši čas, potreben za celotno »procesiranje« dokumentov (npr. likvidacijo računov, obdelavo naročila, procesiranje pogodbe),
  • manjše skupno število napak ter odkrivanje napak že v začetku procesa (npr. manjkajoča davčna številka na računu),
  • večja kakovost vhodnih podatkov v poslovno informacijski sistem,
  • ena vstopna točka za vse dokumente in možnost avtomatizirane kontrole podatkov.

Želite več informacij o storitvah zajema podatkov?

Z veseljem vam bomo pomagali pri izboru storitev, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam.

Pišite nam na info-si@mikrocop.com ali nas pokličite na (01) 587 42 80.

Svoje vprašanje nam lahko posredujete tudi preko spodnjega obrazca.

 

Polja označena z * so obvezna.