Novica

Mikrocop izbran med 3 finaliste za nagrado nemškega gospodarstva 2019

  06. 06. 2019

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je podelila Nagrado nemškega gospodarstva. Med tremi finalisti smo se poleg Plastike Skaza in Henkel Maribor znašli tudi mi, slovenska skupina 150 strokovnjakov za digitalizacijo iz podjetja Mikrocop.

Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim se nagrajuje inovativnost med podjetji v Sloveniji. Podeljuje jo Slovensko-nemška gospodarska zbornica skupaj z Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije in Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih. Z njo nagrajuje najpomembnejše tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali prof. dr. René Schmidpeter, predstavnik Inštituta WISE, področni direktor Uzin Utz za jugovzhodno Evropo g. Uwe Miess, ga. Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice in dr. Bernhard Hauer, namestnik veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Sloveniji je za letošnje finaliste izbrala podjetja Henkel Maribor, Plastiko Skaza in Mikrocop.

V torek, 4. 6. 2019, so na slavnostni prireditvi na Fužinskem gradu v Ljubljani razglasili nagrajenca za leto 2019, družinsko podjetje Plastika Skaza.

Počaščeni smo, da smo se znašli v tako odlični družbi, ter ponosni, da je strokovna komisija prepoznala naš trud in aktivnosti v smeri trajnosti in družbeno odgovornega poslovanja.

Kakšno korist ustvarjamo v Mikrocopu?

Z vpeljavo naših digitalnih rešitev in uvedbo brezpapirnega poslovanja spodbujamo podjetja k okolju bolj prijaznemu poslovanju. Manj je potrošnje papirja, manj je porabe časa, podjetjem in njihovim zaposlenim pomagamo, da imajo urejene in ažurne dokumentne in procesne rešitve. S tem delujejo bolje v podjetju in hkrati tudi okolju bolj prijazno.

 


Nazaj