Dobra praksa

Zakaj bi poslovali brezpapirno? Kje začeti in kako nadaljevati, da bi izkoristili priložnosti digitalizacije? Katere so najpogostejše težave in pasti, na katere lahko naletite, in kako se jim izogniti? Uporabite naše izkušnje in znanje.

  06. 06. 2016

Digitalna transformacija podjetjem omogoča večjo prilagodljivost

Digitalna transformacija od organizacij zahteva, da zunanji deležniki, stranke in partnerji postanejo del jedrnega IT sistema organizacij. Te morajo znati svoj IT sistem povezati z novimi kanali in napravami, ki jih uporabljajo stranke, partnerji in zaposleni.

Več

  23. 05. 2016

7 dejavnikov za varnost in obstojnost pri arhiviranju dokumentov

Poslovni dokumenti, poleg dragocenih poslovnih podatkov, pogosto vsebujejo tudi zaupne podatke strank, poslovnih partnerjev in zaposlenih. Zato je treba z njimi ravnati posebej skrbno, da zagotovimo primerno raven varnosti, preprečimo nepooblaščene vpoglede in »odtekanje« informacij. 

Več

  22. 05. 2016

Ali poznate vse stroške in pasti arhiviranja dokumentov?

O najbolj primernem in stroškovno učinkovitem načinu arhiviranja papirnih dokumentov praviloma začnemo razmišljati šele, ko nam papir dobesedno zraste čez glavo. Registratorje kopičimo v omarah, hrambi dokumentov namenimo pisarno ali dve, misel na stroške prostora pa odrinemo v najbolj temen kot te iste omare.

Več

  20. 04. 2016

Z digitalizacijo knjižnega gradiva bližje bralcem

Dne 23. aprila, praznujemo svetovni dan knjige. Dan, ki je posvečen promociji branja in založništva ter zaščiti avtorskih pravic, v Sloveniji obeležujemo cel teden skozi sklop dogodkov Slovenski dnevi knjige. Ta teden po vsej Sloveniji potekajo različni dogodki, sejmi in festivali, mesta in trgi bodo za cel teden zaživeli s knjigami, literarnimi ustvarjalci in literaturo. Ob tej priložnosti  vas vabimo, da se spoznate katero izmed dragocenih del slovenske kulturne dediščine.

Več

  19. 04. 2016

Z digitalizacijo je kulturna dediščina dostopna na klik

Gradivo naše kulturne, znanstvene in tehnične dediščine je zaradi svojih fizičnih in vsebinskih lastnosti posebno in si takšno pozornost zasluži tudi pri pretvorbi v digitalno obliko. Tovrstno gradivo potrebuje zahtevnejše tehnološke, procesne in organizacijske prijeme, za kar v Mikrocopu poskrbimo z napredno in zmogljivo tehnologijo, predvsem pa s posebnimi znanji in izkušnjami naših strokovnih sodelavcev.

Več

  28. 01. 2016

Račune izmenjujemo po e-poteh, hranimo pa jih v registratorjih

Ob uvedbi obveznega pošiljanja e-računov proračunskim uporabnikom se je na trgu pojavilo precejšnje število rešitev za izmenjavo e-računov. Ena pogostejših izbir so bile kar banke, ki so vključene v medbančno izmenjavo e-računov. Izmenjava e-računov preko spletne banke je vsekakor enostavna in hitra rešitev. Gre za uveljavljen kanal in standardizirano rešitev, ki jo podjetja že leta uporabljajo za izvajanje plačilnih in drugih bančnih storitev. Poleg tega omogoča, da račune poravnavamo le z nekaj kliki, brez prepisovanja potrebnih podatkov za plačilo.

Več