Dobra praksa

Zakaj bi poslovali brezpapirno? Kje začeti in kako nadaljevati, da bi izkoristili priložnosti digitalizacije? Katere so najpogostejše težave in pasti, na katere lahko naletite, in kako se jim izogniti? Uporabite naše izkušnje in znanje.

  14. 09. 2018

Hramba elektronskih dokumentov v oblaku

Hramba pri certificiranem zunanjem ponudniku storitev hrambe elektronskega gradiva nam zagotavlja pravno veljavnost dokumentov, obenem pa je praviloma tudi bolj varna, kot če gradivo hranimo pri sebi.

Več

  07. 05. 2018

Ali pričakujemo preveč od brezpapirnega poslovanja?

Ponudniki rešitev za brezpapirno poslovanje obljubljamo znižanje stroškov, povečanje učinkovitosti in zagotavljanje skladnosti poslovanja. Pa lahko te obljube tudi izpolnimo?

Več

  30. 03. 2018

Pozor, uporabniki skupnih map in ljubitelji elektronske pošte – prihaja GDPR

Ključni izzivi zagotavljanja skladnosti varstva osebnih podatkov se skrivajo v oblikovanju ustreznih procesov ravnanja z osebnimi podatki ter vzpostavitvi odgovornosti zanj. Podjetja imajo s tem nemalokrat težave, saj pod pritiskom tekočega poslovanja ne vzpostavijo celovitega pregleda nad vsemi osebnimi podatki, ki jih obdelujejo.

Več

  12. 03. 2018

Če res želimo varovati osebne podatke, moramo zanje skrbeti celovito

Zagotavljanje skladnosti z uredbo GDPR je trenutno ena bolj perečih tem pri vseh, ki so tako ali drugače v stiku z osebnimi podatki. Motiv za urejanje varstva podatkov pri tem praviloma ni želja, da bi do osebnih podatkov dostopale le pooblaščene osebe s potrebno utemeljitvijo, temveč prej strah pred visokimi kaznimi. A varstvo osebnih podatkov ni stanje, ki ga enkrat dosežemo in potem pozabimo, temveč stalen in še kako živ proces.

Več