Zajem dokumentov in podatkov

Zajem dokumentov in podatkov

Pretvorite dokumente v uporabne poslovne informacije, dostopne na klik.

Izmenjava papirnih dokumentov med pisarnami, oddelki in poslovnimi enotami je draga, neučinkovita in časovno potratna. Z avtomatizacijo zajema dokumentov in podatkov smo mnogim podjetjem že pomagali doseči večjo učinkovitost in boljšo uporabniško izkušnjo pri upravljanju dokumentov.

Dokumente, ki so ključni za vaše poslovanje, digitaliziramo in pretvorimo v uporabne elektronske informacije. Te se enostavno in hitro izmenjujejo med uporabniki, ne glede na to, kje se nahajajo.

Učinkovite rešitve za vse vrste dokumentov

Z rešitvami za zajem dokumentov in podatkov vam pomagamo bolj učinkovito obvladovati najrazličnejše poslovne dokumente, kot so:

  • knjigovodske listine (npr. naročilnice, dobavnice, računi),
  • poslovna dokumentacija (npr. pogodbe, sklepi, ISO dokumenti, kadrovske mape, prejeta pošta) ter
  • vsa dokumentacija, ki je ključna za poslovanje podjetij v posamezni dejavnosti (npr. dosjeji komitentov, kreditne mape, izvršbe, izpiski, zavarovalniški dokumenti, tehnični dokumenti).

Ne glede na velikost ali dejavnost podjetja, boste z uvedbo rešitev za zajem dokumentov in podatkov realizirali takojšnje prihranke, povečanje produktivnosti in večje zadovoljstvo uporabnikov.

Mikrocop je ponudnik certificiranih storitev zajema in hrambe Arhiviraj.si ter spremljevalnih storitev (e-ARS 2014/AS002).

Rešitve

eVložišče
Zaustavite papir na vhodu v podjetje. Dokumente pretvorite v elektronsko obliko ob vstopu v podjetje in jih na podlagi poslovnih pravil posredujte pravim naslovnikom.

 

Storitve

Zajem in pretvorba dokumentov
Digitalizacijo dokumentov za vas izvajamo v naših storitvenih centrih. Zagotavljamo varen transport in sledljivost ter poskrbimo za varno uničenje dokumentov.

Zajem podatkov z dokumentov
Vaše papirne dokumente pretvorimo v uporabne poslovne informacije. Podatke zajamemo z dokumentov in jih posredujemo v sistem za brezpapirno poslovanje ali zaledne poslovne aplikacije.

 

Produkti

Skenerji
Iz široke palete skenerjev vam pomagamo izbrati model, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Kofax
Vrednost ključnih poslovnih informacij povečajte s Kofax rešitvami za zajem dokumentov in podatkov.

Podpisne tablice
Omogočite podpisovanje in potrjevanje dokumentov, ki nastanejo v elektronski obliki.

Primeri iz prakse

Kako so v Adriaticu Slovenici pospešili procese
Odločilni korak na poti do brezpapirnega poslovanja je bila centralizacija in prenos procesov vložišča v zunanje izvajanje. V Adriaticu Slovenici bodo z novo organizacijo prihranili skoraj 1,5 milijona evrov na leto.

Informatizacija obravnave sklepov o izvršbi
Informatizacija procesa obravnave sklepov o izvršbi je Abanki Vipa prinesla bistvene prihranke pri stroških ročnega vnosa podatkov ter hrambe dokumentov.

Upravljanje papirnih dokumentov je zamudno in drago
V NLB Viti so prenovili procese upravljanja in hrambe dokumentov. S tem so znižali stroške poslovanja, predvsem pa dosegli večjo odzivnost pri zadovoljevanju potreb strank.

Prenova poslovnih procesov in upravljanja dokumentov
Končni cilj zavarovalne družbe Adriatic Slovenica je vzpostavitev digitalne sprejemne pisarne, v kateri bodo večino vhodnih dokumentov pretvorili v elektronsko obliko in jih upravljali izključno elektronsko.

Zajem in digitalizacija tehnološko zahtevnih vrst gradiva
Tovrstno gradivo je glede na klasično poslovno dokumentacijo po svoji obliki, velikosti in sestavi podatkov posebno in si takšno pozornost zasluži tudi pri pretvorbi v digitalno obliko.

Zajem dokumentov in podatkov