Obiščite nas na sejmu ZAUH 2018

V četrtek, 10. maja, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal jubilejni 10. sejem ZAUH. Osrednja pozornost letošnjega dogodka bo namenjena normativnim ter organizacijskim in tehnološko – tehničnim vprašanjem uporabe, zajema, upravljanja in hrambe digitalnih gradiv v poslovnih okoljih, podprtih z mobilnimi in »oblačnimi« informacijskimi tehnologijami.

V okviru spremljajočega programskega dela dogodka bodo strokovnjaki iz gospodarstva in javne uprave predstavili odgovore na izzive, ki jih pred uporabnike postavljajo novi predpisi s področja e-poslovanja in varstva podatkov, nove tehnologije obravnavanja e-dokumentov, digitalna prenova poslovnih in upravnih procesov ter s tem povezane priložnosti za kakovostnejše, učinkovitejše, dostopnejše in varnejše e-storitve.

Vabimo vas, da nas obiščete na našem razstavnem prostoru in se udeležite strokovnega predavanja, ki ga bosta izvedla Alenka Fic Mikolič in Klemen Novak. Na predavanju z naslovom »Kako gresta skupaj varstvo osebnih podatkov in učinkovitost upravljanja dokumentov?« bosta predstavila, kako z organizacijskega in s tehničnega vidika odgovoriti na izzive, ki jih prinašajo zahteve v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Podjetja imajo z zagotavljanjem skladnosti varstva osebnih podatkov nemalokrat težave, saj pod pritiskom tekočega poslovanja ne vzpostavijo celovitega pregleda nad vsemi osebnimi podatki, ki jih obdelujejo. Osebni podatki se danes pojavljajo v vseh ključnih poslovnih procesih. Nekateri od teh so ustrezno varovani in hranjeni, druge pa zaposleni pogosto izmenjujejo prek elektronske pošte, Dropboxa in drugih oblačnih shramb ali odložijo kar v skupne mape na omrežnem pogonu.

Na te izzive moramo ustrezno odgovoriti tako z organizacijskega kot s tehničnega vidika. Na konkretnih primerih bomo prikazali, kako smo v Mikrocopu v praksi potrjene metodologije, dobre prakse, strokovno znanje in bogate izkušnje vgradili v svoje certificirane rešitve, s katerimi uporabnikom zagotavljamo varno in zakonsko skladno poslovanje.

Dogodek ZAUH 2018 poteka v organizaciji podjetja Palsit in v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije. Mesto na dogodku si zagotovite s prijavo preko Palsitove spletne strani, udeležba na dogodku je brezplačna.

Vljudno vabljeni!

Novice »